1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Bomba formában versenyzett Trencsényi Noémi

Hazai környezetben, Szegeden a Maty-éri pályán rendezték meg az Olimpiai Reménységek versenyét, kajakban és kenuban, ahol számos ország fiatal versenyzője képviseltette magát. A Tiszakécskei Vizisport Club versenyzője Trencsényi Noémi három számban indult és három, nem is akármilyen éremmel tért haza.

 
 

Szeptember 19 és 22 között lezajlott versenyen Trencsényi Noémi az U17-es korosztályban indult kenu egyes 1000, 500 és 200 méteren. A három egyéni futamban bomba formában versenyzett, mert három érmet nyert, még pedig két arany és egy ezüst leosztásban.

 
 

Pénteken 1000 méteren imponáló versenyzéssel utasította maga mögé az egész mezőnyt és hatalmas fölénnyel győzött. Rögtön a táv elején az élre állt, féltávnál már magabiztos volt az előnye, amit egészen a célig meg tudott őrizni. - Megnyomtam az első kétszázat, majd ötszáznál éreztem, hogy kezdek savasodni, de azért a végén még volt erőm befejezni a távot. Nagyon jó érzés itthon versenyezni főleg úgy, hogy a szüleink és a barátaink is itt vannak, ez nagyon sok erőt adott, mondta a futam után Trencsényi Noémi.

 
 

Szombaton 500 méteren is rajthoz állt és ott sem talált legyőzőre. Nagyon szoros csatát vívott a kanadai Amalie Lalibertevel, a Szentkirályon élő, de tiszakécskei színekben versenyző Noémi erősebb volt nem csak a kanadai lánynál, de az összes többi ellenfelénél is. Az első 300 méteren ugyan a kanadai vezetett, de Noémi nem adta fel és az utolsó 200 méteren akkorát hajrázott, hogy végül egy méterrel megnyerte a viadalt. Ez pedig azt jelentette, hogy kétszeres Olimpiai Reménységek Bajnoka lett.

 
 

Vasárnap még várt Trencsényi Noémira egy futam, méghozzá kétszáz méteren. Ezen a távon is nagy küzdelem alakult ki Noémi és a kanadai lány között, de ezúttal az óceánon túli versenyző győzött, Noémi pedig a második helyen érkezett a célba. - Nagyon fáradt voltam már a harmadik napon, de összeszedtem az erőmet, és örülök, hogy ismét érmet tudtam szerezni. Nem számítottam ilyen eredményre, nagyon meglepett engem is, de nagyon örülök, hogy ez így összejött. Az 1000 és az 500 méter közelebb áll hozzám, mint a 200, közülük nem igazán tudnék választani. Nagy élmény volt versenyezni, főleg, hogy most mentem először egyesben, mert eddig csak párosban versenyeztem. Most jön majd egy kis pihenő, ahol ki tudom engedni a gőzt, nyilatkozta a verseny után Trencsényi Noémi.

 

Fotók Forrása: Magyar Kajak Kenu Szövetség, Tiszakécskei Vizisport Club