1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Falunap a Ligetben

A Lakiteleki Művelődési Ház parkjában színes forgatag várta a falunapra kilátogatókat. Középkori bemutató, főzőverseny, eredményhirdetések, színpadi előadások, zenei produkciók és sok más érdekesség.

 

Középkori hangulat uralkodott a Bajvívó Lovagok előadása során a Ligetben. Fegyver és harcbemutatót nézhettek meg a falunapra kilátogatók, ezt követően ki is próbálhatták a harci eszközöket. A Kárpátaljai testvértelepülésünkről Mezőgecséről is érkeztek előadók. Néptánc előadást és szíveket melengető népdalcsokrot hoztak magukkal. Az összetartozás érzését erősítette a vendégek szereplése. A hazaiak közül a Szikra Kórus, Ifjúsági Néptánccsoport és Dalma Dance Club is emelte a falunap színvonalát.

Az Arady Aranka Könyvtár „Régi mesterségek bemutatása” című pályázatára, olyan munkákat vártak, ahol egy mesterséget, kézművességet vagy hobby tevékenységet mutatnak be a pályázó gyermekek, melyek nem kötődnek a számítógép világához. Az eredményhirdetést is nagy érdeklődés övezte. A nyertesek Jóka Fanni, Fekete Luca és Paulin Viola lettek, míg különdíjat kapott Paulin Cecília.

Kicsiket és nagyokat a Kiskunfélegyházáról érkező Térülj-fordulj malmocska mesejáték szórakoztatta. Természetesen az ugrálóvár lehetőség sem maradhatott ki. A felnőttek részére preventív egészségre figyelés is megvalósult. A Tiszakécskei Egészségfejlesztési Intézet ingyenes mérési lehetőséget biztosított. A variációk gulyásra nevet viselő főzőverseny eredményei: harmadik Liget utca, második Polgárőrség és első pedig a Hit Kft. csapata lett.

Fiatal énekes-előadó Bíró Csongor Vitéz élőzenéjét élvezhették az esti koncerten a jelenlévők. Egyes dalfeldolgozásai több százezres nézettségnek örvendhetnek az internetes videómegosztón. Zárásként Vincze Joe és Dj Gary Germann lépett a színpadra és fokozták a hangulatot.