1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Pálinka ünnep kóstolóval, koncertekkel Tiszakécskén

A nyolcadik alkalommal megtartott tiszakécskei pálinka ünnepen nem csak kihirdették a pálinka bírálat eredményeit, de bárki megkóstolhatta a benevezett párlatokat. A délután és esti programban pedig három együttes is fellépett.

 

A pálinka ünnep alkalmából, a szervező Arany János Művelődési Központ kitűnő programot állított össze, amiben nem csak a felnőttek, de a gyerekek is megtalálták a szórakozásukat. Már délután kirakodóvásár, gasztronómiai és kulturális zenés-táncos rendezvény várta az érdeklődőket.

A Tintaló Cirkusz a gyermekeknek nyújtott élményt, a művelődési központ udvarán. 17 órakor az Ed Phillips and the Memphis Patrol Elvis Presley dalaiból adott koncertet.

Ezt követően Pásztor Sándor a pálinka bíráló bizottság elnöke beszélt azokról a mintákról, amelyeket beneveztek a versenybe, értékelte azokat, majd pedig a nagy közönség előtt kihirdették az eredményt. A minták közül 25 kapott arany, 23 ezüst, 7 bronz minősítést, 12 pedig oklevelet. A verseny legjobb pálinkáját Szilágyi Imre készítette szilvából, de az övé lett a legjobb gyümölcsből készült párlat is egy cserszegi fűszeres. A legjobb vegyes pálinka Törőcsik Zoltáné. A legjobb ágyas pálinkát meggyből a Mihócsa Pálinka Manufaktúra készítette. A legjobb szőlő pálinka tulajdonosa Fazekas Dávid, aki Irsai Olivérből valósította meg. A legkülönlegesebb párlat Sánta László potyóka szilva pálinkája lett. A társadalmi zsűri különdíját László Géza cabernet franc pálinkája kapta. A legszebb palackban Kóródi Imre hozta a dióval érlelt szőlőt. A Téglás András vándorkupát Magony Gáspár faeper pálinkája kapta.

Az eredmény hirdetés után a helyi MAYFLY zenekar lépett a színpadra, akiket már jól ismernek nem csak Tiszakécskén, hanem a környező településeken is, mert több alkalommal bemutatkoztak már a Tisza-parti kisvárosban. Az est fénypontja a huszonöt éves Magna Cum Laude koncertje volt, amit több ezren néztek végig. A másfél órás koncerten Mező Misiék a közönség hangjára is kíváncsiak voltak, mert őket is megénekeltették.