1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Véget ért az OVI-VAKÁCIÓ a Lakiteleki Szivárvány Óvodában

A Lakiteleki Óvodában a szorgalmi év után is tartalmas nevelőmunkát folytatnak az óvodapedagógusok. OVI-VAKÁCIÓ „Jó gyakorlatuk” keretében nyolc héten át tartalmas vakációs élménnyel gazdagodnak azok a kisgyermekek, akiknek szülei egész nyáron dolgoznak.

 

A nyári csoportösszevonások során a már bevált jó gyakorlatukat az OVI-VAKÁCIÓT valósítják meg a nyári óvodai életben. A kidolgozott témahetek: Szőjünk-fonjunk…-kézműves, Játsszunk bábszínházat!...- bábos, Eszterlánc…-néptáncos, Kis lépések, nagy csodák…-környezetismereti, Jóga…-gyermekjógás, Gyí, paci paripa…-lovas, Ha végre itt a nyár…-pancsolós és Nagy Medve…- indiános.

A programvezető óvodapedagógusok munkáját az egész alkalmazotti közösség segíti. Biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben juttatják vakációs élményhez a lakiteleki óvodásokat. Emellett közösségi szolgálatos diákok és diákmunkások is szerepet vállalnak a sikeres megvalósításban. Az intézmény kiváló partnerkapcsolatainak köszönhetően egy-egy projekthez hívott vendég még jobban segíti az adott témában való motivációt, elmélyülést, kiteljesedést. A változatos témaheteken jól érezték magukat a gyermekek és az óvoda dolgozói egyaránt. Az óvoda Szülői munkaközössége és a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány támogatásával valósulhattak meg a nyári táborok. Szeptember elsején a tanévnyitó ünnepség követően másodikán kezdődik a 2024-2025-ös nevelési év.