1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Izgalmas hajrában dőlt el, hogy kinyerte a Sakkozó Magyarok Világtalálkozóját

Befejeződött a Sakkozó Magyarok Világtalálkozója, amit Lakiteleken a Hungarikum Ligetben tartottak, már huszonnyolcadik alkalommal. A hat napig tartó verseny után, új győztest avattak.

 

Korábban már írtunk arról, hogyan zajlott le az első forduló. Most arról olvashatnak, hogy a többi fordulók miképpen zajlottak le, természetesen csak az élen állók szempontjából.

A második fordulóban a győztesek mérkőztek meg egymással. Természetesen a többi egy pontos is egymás ellen játszott, a fél pontosok a félpontosokkal, a nullások pedig a nulla pontosokkal találkoztak. És ez így ment egészen a verseny végéig, hogy az azonos pontszámmal rendelkezők találkoztak mindig egymással. Az esélyesek közül, Farkas Tibor Bánszegi Attilát győzte le, Keresztes Richárd Szekeres Jánossal remizett, Sági Bence Váradi Lászlónál bizonyul jobbnak, Harmatosi József pedig Buri Petrával ült asztalhoz és döntetlenben egyeztek meg. A harmadik fordulóban a Farkas Tibor Kemény Gyula összecsapás döntetlenül végződött, Sági Bence Orsó János ellen diadalmaskodott, Sarok Péter kikapott Ilonczai Levente Dávidtól, Retkes Péter Molnár Sándort győzte le, Keresztes Richárd pedig Serfőző Ádámot.

Az esélyesnek tartott Ilonczai Levente Dávid a negyedik fordulóban remizett Sági Bencével, csak úgy, mint Farkas Tibor Retkes Péterrel. Keresztes Richárd Vrona Mihailt győzte le, Vasyliv Stanislav pedig Buri Petrát. Az ötödik fordulóban két korábbi győztes Sági Bence és Keresztes Richárd ült egy asztalhoz és döntetlenben egyeztek meg, csak úgy, mint Retkes Péter és Ilonczai Levente Dávid. Farkas Tibor Szekeres Jánost, Vasyliv Stanislav pedig Tóth Sándornál bizonyult jobbnak. A hatodik fordulóban élesedett a küzdelem, mert négy esélyes is győzni tudott. Ilonczai Levente Dávid Farkas Tibort, Keresztes Richárd Simonyi Zoltánt, Sági Bence Kemény Csabát, Vasyliv Stanislav pedig Retkes Péternél bizonyult jobbnak.

A végleges döntés, mint ahogyan az lenni szokott, az utolsó fordulóra maradt. Négyen gyűjtöttek öt pontot: Ilonczai Levente Dávid, Keresztes Richárd, Sági Bence és Vasyliv Stanislav. Ők egymás ellen játszottak, és nagy küzdelemben döntötték el a helyezések sorrendjét. Ilonczai Levente Dávid legyőzte Keresztes Richárdot, Sági Bence pedig Vasyliv Stanislavot, így mind a ketten hat-hat pontot szereztek. A végső sorrendet végül is az döntötte el, a Szatmárnémetiben élő Ilonczai Levente Dávid, és a Fótról érkező Sági Bence között, hogy akikkel nem játszottak, azok hogyan szerepeltek. Ez alapján pedig Ilonczai Levente Dávid lett a legjobb. Második helyen Sági Bence végzett, aki így nem tudta megismételni elmúlt két évi győzelmét. A harmadik helyet pedig a kecskeméti Keresztes Richárd szerezte meg öt ponttal. Rajta kívül még hatan gyűjtöttek ugyan ennyi pontot.