1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Vesztesre álló mérkőzést fordított meg a Tiszakécskei LC

Az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Keleti csoportjában a harmadik fordulóban a Tiszakécskei LC csapata a Meton-FC Dabas SE gárdáját fogadta. A hazaiak ki akarták küszöbölni a szerdai Monoron elszenvedett vereséget.

 

A harmadik fordulóban játszott először hazai pályán a tiszakécskei csapat, így a nézők is kíváncsiak voltak az új szerzeményekre. Az első valamire való helyzet a vendégek előtt adódott már a 6. percben, de Földeák a kapu fölé bombázott. Válaszként Zámbó beadását Grünvald lőtte kapásból kapura de Balogh szögletre mentett. A 17. percben többször is próbálkozott kapura lövéssel a Tiszakécske, de vagy Balogh védett, vagy a védőkről a mezőnybe pattant a labda. A 35. percben Vajda lövését ütötte ki Balogh, a labda Sipos elé pattant, de ő nem találta el a játékszert. Egy perccel később akár három lövésből is gólt szerezhetett volna a hazai csapat, de valakiről mindig kipattant a labda.

A második játékrész is tiszakécskei támadásokkal kezdődött. Szekér közeli lövését lábbal hárította Balogh. Az utána következő percekben akár több gólt is lőhetett volna a Tiszakécske. Az 50. percben Antal szöglet utáni fejese alig szállt a kapu mellé. Három perccel később Grünvald bal oldali beadását Balázs Benjamin a jobb alsó sarok mellé fejelte. Az 57. percben Vajda a tizenhatosnál keresztbe vitte a labdát, majd lőtt, de a labda mellé szállt. Ezzel még nem értek véget a hazai támadások, mert egy perccel később Sipos a kapufát találta el. A 75. percben egy kontra támadás után Balázs Benjamin lerántotta Jancsót, amiért szabadrúgást ítélt a játékvezető, a kaputól mintegy húsz méterre. A szabadrúgást cselesen végezte el a Dabas, mert egy visszagurítás után Tamás Kornél betalált a hálóba 0-1. A dabasiak húzták az időt, megpróbálták elérni azt, hogy ennyi maradjon az eredmény, de ezt nem sikerült végrehajtaniuk. A 83. percben ugyanis a csereként beállt Takács Tamás egy előrevágott labdát lekezelt a jobb oldalon, levitte teljesen az alapvonalig, majd egy vissza csel után a jobb alsó sarokba lőtt 1-1. A játékvezető öt perc hosszabbítást rendelt el, és ahogyan az szerdán a Monornak kedvezett, ez most a Tiszakécskének. a 93. percben ugyanis Takács Tamás remekül adott középre, Zámbó pedig közelről a kapuba lőtt 2-1.

Ez a mérkőzés nem lett volna igazságos, ha a Dabas nyert volna. A hazaiak kezdetektől fogva uralták a játékot és már az első félidőben több olyan helyezett kialakítottak, amiből gól születhetett volna. A második játékrészben ez az intenzitás még fokozódott, de egy szabadrúgás góllal vezetést szerezett a Dabas. Ekkor mindent egy lapra feltéve rohamozott a Tiszakécske és először egyenlített, majd pedig a hosszabbításban a vezetést is megszerezte.

- Magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót, mert végig domináltunk, számtalan helyzetet alakítottunk ki és kapufáig is eljutottunk. Sajnos törvényszerű az, hogy ilyenkor, egy kapura lövésből betalál az ellenfél. A látottak alapján büszke vagyok a csapatra, mert végig daráltuk a mérkőzést. Veszett állásból is nyomtuk tovább, mert hittünk abban, hogy ezt a találkozót meg tudjuk nyerni, mert jobb csapat vagyunk. Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen a győzelem volt a legfontosabb, és törekednünk kell arra, hogy még racionálisabb legyen a támadójátékunk. Minden mérkőzésen minél hamarabb ki kell használni a lehetőségeinket, mert utána könnyebb lesz futballozni. A jövőben arra kell törekednünk, hogy kevésbé izgalmasabb mérkőzéseket játszunk, mert sem nekünk, sem pedig a nézőknek ez nem jó. A szerdai vereség után, egy újabb vereség nem fért volna bele a mi életünkbe. Ezért is örülök annak, hogy sikerült megfordítani a találkozót. Ha a játékosok tudnak egymásért küzdeni, akkor működik a kohézió. Jó a csapat szellem. Azt várom el tőlük, hogy mindenki csússzon, másszon egymásért, mert nem egyéni sportágról, hanem csapatról és klubról szól a történet, nyilatkozta Balogh Pál vezetőedző.

Tiszakécskei LC-Meton-FC Dabas SE 2-1 (0-0)

Tiszakécske, vezette: Pusztai Gergely (Pálinkás Donát Ferenc, Dudás Vilmos).

Tiszakécske: Prokop - Grünvald, Pintér, Balázs B., Szekér, Sipos (Takács 71.), Zámbó, Tóth B. (Géringer 71.), Valencsik, Antal G. Vajda. Vezetőedző: Balogh Pál.

Dabas: Balogh - Tamás K., Jancsó, Surman (Forrai 46.), Kovács K. (Domokos 77.), Tarjáni, Földeák (Molnár B. 80.), Horváth G., Dudás, Kuchta (Papp Gy 77.), Domokos B. Vezetőedző: Tóth László.

Gólszerző: Takács 83., Zámbó 93. ill. Tamás K. 76.