1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Csillagok, zene és kultúra

Gondolatszikra beszélgetés a csillagok és a kultúra kapcsolatáról. Az élőzene mellett a fröccsterasz sem maradhatott el a programról. Az Ökoturisztikai Központnál, Szélcsengő – Kultúresték a Tősben című eseménysorozat folytatódott a Lakiteleki Petőfi Sándor Művelődési Ház és Közösségi Szintér szervezésével.

 

A Tőserdőben egy újabb Gondolatszikra beszélgetést tartott a Szikramag, a Szélcsengő- Kultúrest keretein belül. A csillagok és a kultúra kapcsolatáról adott elő Kovács Máté szervező és Szabó Balázs a Kecskeméti Planetáriumtól, aki csillagász szakértőként járult hozzá a téma mélyebb, tudományos megismeréséhez. A megjelentek érdekes kérdéseket tettek fel, amelyet a csillagász szakértő hatalmas ezirányú tudása alapján igyekezett megválaszolni.

A program második részében a Trio Brazil formáció hozott bossa nova zenét: Polyák Zoltán gitárral és énekkel, Neumann Balázs billentyűs hangszerekkel, Máthé László bass hangszerrel teremtett hangulatot az est során. A bossa nova egy brazil zenei stílus, amely a huszadik század második felében vált ismerté és népszerűvé. A szó jelentése portugálul „új hullám” -ot vagy „új irányzatot” jelent. A Bossa Nova zenében a brazil zenei hagyományok keverednek az amerikai jazz és a latin ritmusokkal, például a sambával. Nem hétköznapi zenei élményhez jutottak az érdeklődők. A szervezőknek sikerült új zenei impulzusokkal színesíteni a zenehallgatási szokásokat.