1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Élvezetes felkészülési meccset vívott a Tiszakécske II a Kiskunfélegyházával

Hamarosan elkezdődik a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság, amire már megkezdték a felkészülést a csapatok. Szombaton délelőtt két jó hírű gárda mérkőzött meg egymással.

 

A Tiszakécskei LC II gárdája a Kiskunfélegyházát fogadta. Az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott már a 3. percben. Ekkor Oroszi a tizenhatoson belül nem találta el a labdát. Hat perccel azonban már sikerült a kapuba találniuk. Kurgyis Kevin a bal oldalon futott el Czakó bizonytalanul jött ki a kapujából, így el tudta lőni mellette a labdát 0-1. A félidő közepén Horváth Adrián kapásból lőtt a kapu fölé, majd nem sokkal később Oroszi elől mentett Czakó. A 40. percben Szalai egy méterről fejelt a kapumellé. Egy perccel később Oldal Tibor hagyott ki óriási ziccert. Újabb egy perc múlva Urbán fejesét hárította Czakó. Az első félidő utolsó percében bal oldali beadás után Oláh kapásból vette be a félegyházi kaput 1-1.

A második játékrész hazai rohamokkal kezdődött. Az 54. percben Papp Dominik egy keresztlabda után Szabó Mihályba lőtte a labdát, de az vissza pattant hozzá, amit már nem hagyott ki 2-1. Egy perccel később Szabó László nyolc méteres lövését Szabó M. ki tudta ütni. Az 59. percben szépségdíjas gólt szerzett a tiszakécskei Szabó Dávid. A jobb oldalról ballal csavarta a jobb felső sarokba a labdát 3-1. A 62. percben tovább növelte előnyét a Tiszakécske. Ekkor Lovas Zsombor kilőtte a jobb alsó sarkot 4-1. Nem sokkal később jött a félegyházi válasz. Egy kapu előtti kavorodás után a kiskunfélegyházi Szabó Dávid iratkozott fel a gólszerzők közé 4-2. A 70. percben Erős keresztbe vezette labdát a tizenhatos előtt, lapos lövését azonban szögletre tornászta Szabó Mihály. A 82. percben Oláh távoli szabadrúgását sikerült kiütni a félegyházi hálóőrnek.

A nagy meleghez képest kimondottan jó és élvezetes mérkőzést vívott egymással a két csapat. Nem látszódott meg, hogy még csak a felkészülés középső szakaszában tartanak. Szép gólok is akadtak, és természetesen a cserék is pályára léptek.

Tiszakécskei II-Kiskunfélegyháza 4-2 (1-1)

Tiszakécske: Czakó - Németh G., Pomozi, Szabó G., Lovas A., Szabó D., Oláh M. Szalai B., Káli, Lovas A., Kotroczó. Cserék: Oberna, Pásztor, Szabó L., Domonics, Ondó, Klemencz P., Papp D. Technikai vezető: Bagi Gábor

Kiskunfélegyháza: Horváth B. - Magony, Kőrösi, Urbán, Oldal, Huszka, Solymosi, Kurgyis K, Oroszi, Marsa, Bibok. Cserék: Nagy V., Erős, Szabó D., Kanyó, Szabó P., Tóth B. Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Oláh, Szabó D., Papp D., Lovas Zs. ill. Kurgyis, Szabó D.