1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Hiába egyenlített, nem nyert Monoron a Tiszakécske

Hétközi fordulóval folytatódott az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Keleti csoportja. A Tiszakécskei LC a Monor SE otthonába utazott, hogy szándékai szerint, gyarapítsa pontjainak a számát.

 

A hazaiak az elmúlt fordulóban idegenben öt góllal terhelték meg a dabasiak hálóját. Ez azt is jelentette, hogy jó formában vannak, és nem lehet félvállról venni őket.

Villámrajtot vett a hazai csapat, mert a hetedik percben már gólt szereztek. Cipf a tizenhatoson belül fellökte Farkas Ádámot, amiért büntető járt. A tizenegyesre nem mezőnyjátékos, hanem a kapus Bozsó Antal vállalkozott. Bár Prokop jó irányba vetődött, de nem tudta elérni a labdát, így az a hálóban kötött ki 1-0. Három perccel később növelte előnyét a Monor. Horváth László egy előre vágott labdát jól kezelt le a tizenhatos közelben, majd egy csel után a jobb felső sarokba lőtt 2-0. A 19. percben Cipf balról beadott labdáját Balázs Benjamin kapásból lőtte kapura, de az fölé szállt. Fél óra elteltével Farkas Balázs egy hosszú labdával tört be a tizenhatoson belülre, Prokop azonban „szerelte”. A hazai szurkolók tizenegyest reklamáltak, de a játékvezető sípja néma maradt. A 36. percben Puskás szabálytalankodott a büntető területen belül Zámbóval, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. Az ítélet végrehajtó Vajda, a balra vetődő Bozsó mellett a jobb sarokba lőtt 2-1.

Jól kezdődött a második játékrész a Tiszakécske számára, mert már a 47. percben egalizálta az eredményt. Zámbó egy hosszú labdát kapott, a tizenhatos vonalánál keresztbe vitte, ezt követően pedig a jobb alsó sarokba lőtt 2–2. Az egyenlítő gól erőt adott a tiszakécskeieknek, mert folyamatosan hozták fel a labdát, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Hiába birtokolták többet a játékszert, annak nem volt eredménye. Sőt, úgy látszott, mintha elégedettek lettek volna a döntetlennel. Ez megbosszulta magát, mert a találkozó hosszabbításában a 93. percben, jobb oldali beadás után Horváth László kapásból kilőtte a bal alsó sarkot 3–2.

Ezen a mérkőzésen az akarat diadalmaskodott. Úgy tűnt, hogy a Monor jobban akarta a győzelmet, mint a Tiszakécske. Hiába birtokolták többet a labdát a vendégek a második félidőben, nem voltak veszélyesek a kapura. Ilyen felfogással pedig nem lehet mérkőzést nyerni.

- Gratulálok a hazai csapatnak, mert megmutatták, hogy lelkesedésből is meg lehet nyerni a mérkőzést. Sokat tettek érte, így nem érdemtelenül tartották otthon a három pontot. A mi kezdésünk katasztrofális volt, mert két gólos előnyt adtunk az ellenfelünknek. Utána ugyan visszajöttünk a mérkőzésbe, de már nem tudtunk váltani, mert nagyon kevés lehetőség adódott előttünk. Lassú, és körülményes játék jellemezte a csapatot, és ezzel nem is lehetett más, mint az, hogy vereséget szenvedtünk, értékelte csapata teljesítményét Balogh Pál vezetőedző.

Monor SE-Tiszakécskei LC 3-2 (2-1)

Monor, vezette: Gáspár András (Keszthelyi Tamás, Blum Dániel)

Monor: Bozsó - Kapronczai, Szabó B., Agóts (Urbán 85.), Farkas B. (Bálint 70.), Farkas Á., Szegő (Rácz 85.), Juhász (Markó 18.), Puskás, Horváth L., Hadnagy. Vezetőedző: Halgas István

Tiszakécske: Prokop - Grünwald (Boldizsár 85.), Cipf (Antal 46.), Pintér, Balázs B., Horváth E., Szekér (Takács 71.), Zámbó (Sallai 71.), Tóth B., Valencsik, Vajda (Sipos 71.). Vezetőedző: Balogh Pál

Gólszerző: Bozsó 7., Horváth L. 10., 93. ill. Vajda 37. Zámbó 47.