1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Ökoprint foglalkozás a SzínesKertben

Szelesné Kása Ilona ökoművésztanár a SzínesKert Alapítvány és a Magyar-Dán Kulturális Egyesület képviseletében jótékonysági ökoprint foglalkozást tartott az általános iskola területén található SzínesKertben.

 

Az ökoprint technika lényege, hogy a fák, bokrok, virágok leveleit és szirmait segítségül hívva nyomatokat készítenek gőzöléssel. Ezek a nyomatok kerülhetnek papírra, nemezre, selyemre, pamut anyagra, bőrre. Lakiteleki esemény esetében papírra készültek el az alkotások. A helyszínt adó SzínesKertben, egy olyan országos oktatási program folyik, amelyben „Diákvállalkozást” is mentorálnak.

A SzínesKert oktatási program a Magyar-Dán Kulturális Egyesület közvetítésével az ősszel Aalborg-ba készül, ahol a fenntartható városokról szóló európai konferencián vesznek részt. Az eseményen elkészült alkotások közül a Dániában megmutatott inspirációk közé is kerülhet. A cél az, hogy itthon és most már nemzetközileg is adjanak impulzusokat annak érdekében, hogy lépésenként helyreállíthassuk kapcsolatunkat a természettel, majd ezen keresztül egymással, a közösségeinkkel is. A foglalkozáson volt lehetőség támogatni adománnyal a SzínesKert Alapítványt és a Magyar-Dán Kulturális Egyesületet, ezáltal segítve a dániai bemutatkozást. Szlogen, amelyet Dániában is megjelenít az egyesület: SzínesKert mint klímamegoldás.