1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Hatodik alkalommal találkoztak Wartburgok Lakiteleken

Hatodik alkalommal rendezték meg Lakiteleken a Tőserdei Kultúrközpontban, leánykori nevén a Pálinkaházban, az országos Wartburg Találkozót. A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényen összesen 116 jármű jelent meg, ami az eddigi legnagyobb létszámot jelenti.

 

A kemény mag már a kezdés előtt kedden sátrat vert, míg maga az autóstalálkozó vasárnapig tartott. Jelmez, főző és mindenféle autósverseny, koncert és autófelvonulás várta az érdeklődőket.

Márta Károly főszervező elmondta, hogy sokáig keresték az ideális helyeket, azonban mindenhol problémákba, hátrányokba ütköztek, míg az egykori szervezőtársa véletlen talált rá a Pálinkaházra, miközben a környékben járt. Egyből tudatosult bennük, hogy megtalálták a tökéletes helyszínt. A 2025-ös találkozóra 150 Wartburgot lőtték be egyértelmű célnak, amivel Guinness rekordot döntenének. Természetes a hetedik alkalmat is Tőserdőben szervezik meg. Hozzáfűzte, hogy Honti Dorka és Honti Regő ugyanazt a mentalitást és segítőkészséget mutatja, mint egykor az édesapjuk, amit nagyon köszönnek és hálásak érte. Honti Attila tragikus hirtelenséggel a tavalyi esztendőben hunyt el, a rendezvényen emléktáblával, virágokkal, gyertyákkal emlékeztek meg róla.

- Hatodik éve járnak hozzánk a srácok, lányok, fiúk, urak és hölgyek szinte mindenki „hazajön”, rendkívül segítőkészek és eszméletlenül odafigyelnek a rendre és tisztaságra. A tervezgetés, logisztika már előtte évben elkezdődik. Fizikailag erre egy hét volt ebben az évben szükséges. Fizikailag alatt azokat az esedékességeket értem, mint például az udvar rendbetétele, mobilzuhanyzók és lámpák telepítése, nyilatkozta Honti Regő.

- Wartburg tulajdonosként közel áll hozzám ez a találkozó. Szuper dolognak tartom, hogy egy ilyen eseménynek adhattunk otthont.Egy rendkívül jó hangulatú hétvége van a hátunk mögött, egy nagyon jó társasággal. Szinte, mint egy nyaralás, az ember felszabadul, jókat beszélget, este hallgatja az öregebbeket mesélni az asztalnál, de azért ugyanakkor pörgős is. Tehát összességében véve szuperül éreztem én is magam.