1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Rúzsos bolondballagás Nyárlőrincen

Az iskolás gyerekek számára eljött az utolsó nap, amikor véget ér a tanév. A nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola végzős diákjai ezen a napon tartották meg bolondballagásukat.

 

Az egyik legnagyobb élmény ez nem csak a nyolcadik osztályosoknak, hanem a többi diák számára is. Minden valószínűség szerint a végzős tanulók családjánál elfogyott az összes piros színű rúzs, de lehet, hogy még venni is kellett. Az általános iskolát befejező tanulók ugyanis azzal festették ki magukat és egymást. Neveket, kifejezéseket írtak ruhájukra, bőrükre, és a megszokottnál teljesen másképp öltözködtek.

Az előkészületek után végig járták az osztályokat és a diáktársaik arcára, homlokára, kezére puszikat adtak. És mivel a szájuk is tiszta piros volt, amit folyamatosan pótoltak, a puszi helye meglátszott a bőrön. Természetesen ebből nem maradtak ki a tanárok, és az intézmény dolgozói, de a különös eseményre kíváncsi szülők sem. Néhány kisebb diák próbált elbújni, vagy ellenállni, de nem sok sikerrel. A nyolcadikosok, akit csak tudtak puszival jutalmaztak. Volt tanárukat, és igazgatójukat Tóthné Nagy Ilonát pedig egy szál virággal és tablóképükkel ajándékozták meg.

A rúzsos mulatság után a tornacsarnokban, a hagyományokhoz híven, egy jelenetet mutattak be. Ez arról szólt, hogy egy vírus támadta meg az osztályt, és egy diák kivételével valamennyien szörnyekké változtak. A vírus ellenszere nem volt más, minta az iskolatej, aminek elfogyasztása után újra emberekké változtak. A tánccal színesített műsor után cukrokat dobáltak iskolatársaiknak. Ezt követően pedig közös tánc vette kezdetét.