Igazi téli idő fogadta a szentkirályi disznóvágást. Leesett a hó, és a hőmérséklet is nulla fok alá süllyedt.
Hagyomány a településen, hogy karácsony előtt disznót vágnak a művelődési ház udvarán. A bölléri feladatokat László Benjamin látta el, de még vagy öt férfi, és ugyan ennyi nő dolgozott a keze alá, köztük Szabó Gellért polgármester is,hogy a feldolgozott sertésből finom ételek készüljenek. A szúrás, pörzsölés, darabolás után, már készültek is az étele,. legelőször a hagymás vér. Később a kolbász, töpörtő, hurka, leves, pecsenye. A munka közben felelevenítették a régi disznóvágásos történeteket, és megjegyezték, hogy most már egészen másként történik sok minden, mint ötven, hatvan évvel ezelőtt. Persze humoros események és viccek is előkerültek az emlékezetekből, amin mindannyian jót nevettek. Az önkormányzat ilyenkor meghívja a település lakóit ebédre, amit mindenki ingyen fogyaszthat el.
Addig, míg a szorgos kezek a disznó feldolgozásával voltak elfoglalva, a művelődési ház nagytermében az általános iskolai osztályok karácsonyi vásárt rendeztek. Minden osztály árult valamit: karácsonyi díszeket, érdekességeket, de süteményeket, édességeket is. A bevételt az osztály tanulói együtt fogják felhasználni.