1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Mit érdemes átgondolnunk, amikor gint vásárolunk?

Azt mindannyian látjuk, hogy a gin egyike azoknak az italoknak, amelynek ma elképesztő a népszerűsége. Talán nem túlozzuk el a dolgot azza, ha kijelentjük, hogy az egyik legkedveltebb koktélalapanyag napjainkban, amit a gombamód szaporodó különleges gin-tonic koktélsort felvonultató bárok is bizonyítanak.

 

Hiszen nem lenne ilyen nagy a kínálat, ha nem lenne meg rá a neki megfelelő kereslet, nem igaz?

Modern kori reneszánszát éli a gin

Határozottan kijelenthetjük tehát, hogy ezt a nedűt szinte újra felfedezték maguknak az emberek, bár nyilvánvalóan a fantasztikus és csodás koktélok, amelyek készülnek belőle, erőteljesen hozzájárultak ehhez a tendenciához. Ráadásul hatalmas a kínálat az exkluzív és valóban elképesztő italokból, erről könnyűszerrel megbizonyosodhatunk, ha megtekintjük a Prémium Italnagykereskedés Online gin kínálatát.

Hozzájárul az érdeklődés növekedéséhez az is, hogy vannak olyan izgalmas márkák, mint az Agárdi Chameleon Gin, ami még azok számára is igazi élményt tud nyújtani, akik alapvetően nem szívesen vagy éppen nem túl nagy ügyességgel készítenek koktélokat. Ehhez a ginhez ugyanis hozzátöltve a tonikot a szemünk láttára változik át az ital színe, mint valami varázslat.

Mennyi az annyi?

Ne feledjük, hogy általában is igaz, hogy a minőséget bizony meg kell fizetni. Ez így van a szeszesitalok esetében is, ezért ahelyett, hogy egyszerűen az árakat végigböngészve döntenénk, érdemes kicsit megfontolni, hogy milyen elvárásaink, elképzeléseink vannak, és ennek megfelelően inkább az ár-érték arányra helyezni a fókuszt.

Egy palack színvonalas ginnek az árfekvése körülbelül hat és tízezer forint között alakul. Nyilvánvalóan mindenki számára érthető, hogy a különleges tulajdonságok, illetve a jobb minőségű összetevők, a válogatott komponensek felfelé fogják tolni a vételárat is.

Ízlés kérdése, hogy mennyit vagyunk hajlandóak kifizetni, illetve milyen preferenciáink vannak az ital paramétereit illetően. A kulturált italfogyasztás alapvető tétele, hogy nem a részegségért, hanem a gourmet élményért fogyasztjuk az italokat, ennek mentén pedig érthető módon felértékelődik a színvonal kérdése. A jó hangulat csak bónusz, ami megkoronázza az élményt.

A valódi prémiumminőséget meg kell fizetni

Az elérhetőbb árú, ám jó színvonalú ginek mellett exkluzív termékek is elérhetőek a piacon. Ezeknek természetesen már magasabb ára van, akár a húszezer forintos kategóriáig is elmozdulhat egyes esetekben.

Azonban itt már mindig akad valamilyen különleges komponens, valamint olyan egyedi karakter, ami miatt sokkal izgalmasabb élményre számíthatunk majd. Sőt! Ha ennél is tovább szeretnénk menni, akár limitált gint is találhatunk, olyat is, ami egy komoly gyűjteménynek is igazi ékessége lehet.

Az igazi luxusszint húszezernél fog kezdődni, és bizony, akár túl is szárnyalhatja az ötvenezer forintos határt. Hogy megéri-e ennyit költeni rá? Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Te melyik kategóriát választanád?