1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Vasparipák százai a Tőserdőben

A Verdák a Tősben és Tőserdő Turisztika Nonprofit Kft. negyedik alkalommal szervezte meg a Márkafüggetlen Motoros Találkozót, melyre idén is nagy volt az érdeklődés. Vezetéstechnikai bemutató, kaszkadőr show, felvonulás, élmény motorozás és koncertek várták a látogatókat az Autóskempingben.

 

Bálint Levente a WideRoad részéről egy motoros vezetéstechnikai bemutatót tartott, ahol leszögezte, hogy senki sem mindenható! Elvei szerint, ha felülünk a motorra egy dologgal legyünk tisztában: van Isten, de nem mi vagyunk azok. Továbbá senki ne gondolja magáról, hogy vele nem történhet baj és minden szituációt megoldana, rendszeres gyakorlás nélkül ez nincs így. Éppen ezért a gyakorlás kiemelt fontosságú, ilyen módon hívja fel a motoros tréningekre a figyelmet. Levente tizenhárom éve foglalkozik motoros vezetéstechnikával és oktatásokat tartott, hogy átadja a tapasztalatait és tudását a lehető legtöbb motorkerékpár vezetőnek. Álláspontja szerint a motorozáshoz tisztelet, alázat, sok tanulás és gyakorlás szükséges. Javasolja, hogy minden motoros évente minimum egy tréningen vegyes részt szabad választás alapján.

Kettő zenekar is színesítette a találkozót, a Kavalkád Rock Band és Road Runner Blues, míg zenei produkcióval Dj Gary Germann és Dj Sör is készült. Büfé, kirakodóvásár, oldalkocsis élménymotorozás, csillámtetkó, arcfestés és motor tisztítási bemutató várta a látogatókat. Erdei Emese és Erdei Balázs Stund Rider motoroskaszkadőr show volt a nap egyik főelőadása, sikeresen elnyerte a nézők tetszését a látványos mutatványokkal és az irgalmatlan gumiégetéssel. Természetesen a hagyományos felvonulás sem maradt ki a programból.

Verebélyi Gábor főszervező elmondta a hírportálunknak, hogy közel négyszáz motor érkezett az ország minden pontjáról, Pécsről-Debrecenből, a legtávolabbiakat említve. Az idei évben több mint négyezer vendéget fogadtak a Verdák a Tősben rendezvényei. Ezek a számok azt mutatják, hogy mind a három találkozón mind az autóval és motorral érkezők száma mind az eseményt látogató vendégek száma növekedett. Továbbá október végére egy szezonzáró eseményt szerveznek, jövőre pedig öt autós vagy motoros találkozó várható a Tőserdőben. Gábor hozzáfűzte, hogy folyamatosan próbálják fejleszteni a találkozók színvonalát, hogy minél érdekesebb és látványosabbak legyenek ezek az összejövetelek minél nagyobb élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak.