1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Lelkes csapat ellen aratott nagyarányú győzelmet a Tiszakécskei LC

A MOL Magyar Kupa második fordulóját ezúttal is szombati napon bonyolították le. A Tiszakécskei LC NB III-as labdarúgó csapata a negyed osztályban szereplő Duna SK vendége volt.

Amint azt Balogh Pál vezetőedző ígérte, ezúttal olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik eddig keveset szerepeltek. A védelem tengelyében ott volt az elmúlt bajnokságban hosszú időt kihagyó Csáki Róbert, aki a nyári edzőtáborban újra megsérült, és ebben a bajnokságban még nem játszott tét mérkőzésen. Több fiatal játékos is kezdőként szerepelt a tiszakécskeieknél.

A mérkőzés úgy alakult, ahogyan azt várni lehetett. A vendégek hamar gólt szereztek, és az első játékrész után már tíz góllal vezettek. A második félidőben kissé visszafogottan játszott a Tiszakécske, de így is még öt alkalommal tudták megterhelni a Duna SK hálóját. Az osztálykülönbség nagyon kijött ezen a találkozón, így a nagyarányú győzelem sem a véletlen műve. Az jó hír, hogy a gólokon többen is osztozkodtak.

- Amit már korábban mondtam, ezen a kupamérkőzésen azok kaptak játéklehetőséget, akik eddig keveset játszottak. A mi részünkről ez egy jó mérkőzés volt, mert láttuk azt, hogy mit várhatunk ezektől a játékosoktól. Az mindenképpen dicséretes, hogy az ellenfelünk nagyon kulturáltan viselkedett, és megúsztuk a találkozót sérülés nélkül. Le a kalappal a hazaiak előtt, mert amíg bírták erővel és lelkesedéssel, addig tolták a mérkőzést. Voltak hiányosságaink, de az ilyen arányú győzelmünk is teljesen megérdemelt, nyilatkozta Balogh Pál vezetőedző.

Duna SK-Tiszakécskei LC 0-15 (0-10)

Budapest, UTE Bánka Kristóf Sportközpont, vezette: Bodnár Ádám (Balla Levente, Vilmányi Simon).

Duna SK: Dr. Fárbás - Vig (Lázár 76.), Vincze (Nap 46.), Almási, Gurbán (Egresi 46.), Orosz, Vida (Donner 63.), Selmeczhy, Tamási (Kocsmár 54.), Ágotai, Arany.

Tiszakécskei LC: Szmola - Csáki, Takács T., Balázs B. (Birduka 46.), Takács Zs. (Lehoczky 46.), Géringer, Boldizsár (Grünvald 70.), Sallai, Marsa (Sipos 70.), Tóth B., Valencsik (Krupánszki 46.). Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Takács T. 8., 17., Balázs 14., 18., Géringer 38., 44., Marsa 41., 46., Tóth B. 42., Boldizsár 43., Krupánszki 60., Sipos 78., 88., Grünvald 83., Csáki a 87. percben.