1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Biztató játékkal nyert a Tiszakécske a Csepel ellen

A negyedik fordulóval folytatódott az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Keleti csoportja. Ebben a Tiszakécskei LC a Csepel SC gárdáját fogadta. A hazaiak egyértelmű célja az volt, hogy otthon tartsák a három pontot.

 

A találkozó előtti napokban két új játékos igazolását jelentette be a Tiszakécskei LC. A 23 éves Sipos Zoltán Soroksárról érkezett, a 27 éves Krupánszki Balázs pedig Tatabányáról. Sipos a középpályán, Krupánszki pedig a védelemben kapott szerepet a találkozón.

Az első nagy helyzet a tizedik percben adódott a hazaiak előtt. Grünvald a bal oldalról remek labdát adott, Sipos azonban ziccer helyzetben a kapusba lőtte a labdát. A félidő közepén Zámbó Paksai mezét húzta, amikor a csepeli játékos könyökkel visszavágott, amiért a játékvezető kiállította. Pontosan félóra telt el a mérkőzésből, amikor Kovács Dávid lövését a léc alól ütötte szögletre Prokop. Nem sokkal később Vajda szöglete után Szekér kapásból alig lőtt a bal alsó sarok mellé. A 44. percben Pintér lőtt futtából, de nem találta el a kaput. Az első játékrész hosszabbításában Vajda a bal oldalon futtatta Grünvaldot, aki befele húzott és laposan a hálóba lőtt 1-0.

A második félidő elején a frissen beállt Takács Tamás középre adott labdát jól vett át, és tíz méterről a kapuba lőtt 2-0. A 70. percben ismét Takács játszotta a főszerepet. Levitte a labdát az alapvonalig, onnan visszagurított és a jókor érkező Pintér a kapu közepébe talált 3-0. A 93. percben Antal Gábort buktatták a tizenhatoson beül. A játékvezető a sípjába fújt, de azt jelezte, hogy vége van a mérkőzésnek.

Két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az elsőben rengeteg eladott labda jellemezte a Tiszakécske játékát, de vendégek nem használták ki ezeket a lehetőségeket. A kiállítás után megváltozott a játék képe. A csepeliek a védekezésre összpontosítottak, és próbáltak kontrákra alapozni, de kevés sikerrel. A második játékrészt teljes egészében a Tiszakécske uralta. Szinte egy kapura játszottak és csak az volt a kérdés, hogy hány góllal fognak nyerni.

- A fő pozitívuma ennek a találkozónak az volt, hogy három gólt tudtunk rúgni, és egyet sem kaptunk. Abban bíztam, hogy a védekezésünket stabilabbá tudjuk tenni, két újonnan érkező játékossal, akik egészen jó teljesítményt nyújtottak, jól beilleszkedtek a csapatjátékba. Sajnos a pálya minősége még nem igazán jó, így nem kedvez a mi játékunknak. Az első félidőben pontatlanok voltunk, technikai hibákat is vétettünk. Ha az első ziccert berúgjuk, akkor még könnyebb lehetett volna a találkozó. Kezdünk ráérezni a játék ritmusára, és a cserék is hozzá tudtak tenni a játékhoz, ami biztató, nyilatkozta Balogh Pál vezetőedző.

Tiszakécskei LC-Csepel SC 3-0 (1-0)

Tiszakécske, vezette: Dobai János (Aczél Tibor, Szabó Richárd).

Tiszakécske: Prokop - Balázs B. (Antal G. 72.), Takács Zs., Krupánszki, Grünvald, Valencsik, Szekér (Géringer 72.), Pintér Dá., Sipos Z. (Takács 46), Zámbó (Sallai 68.), Vajda (Marsa 68.). Vezetőedző: Balogh Pál

Csepel: Szűcs K. - Paksai, Csernák, Torda (Kern 54.), Dunai (Németh Z. 75.), Horváth B., Pesuth (Csákány 78.), Sükösd, Kovács D. (Tóth L. 65.), Pintér Do., Kovács M. (Szűcs 65.). Vezetőedző: Zsivótczky-Pandel Gyula

Gólszerző: Grünvald 47., Takács 47., Pintér 70. Kiállítva: Paksai 24. percben.