1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A sport az életre nevel

A táborozóknak egy héten keresztül a labdarúgásról és a mozgásról szóltak a mindennapok. Ezenfelül a focis kártya cserélések, ügyességi versenyek és hűsítő strandolás sem maradt el a Lakiteleki Torna Egylet gyermektáborában.

 

Varga Sándor és Illés Kristóf utánpótlásedzők vezetésével létre jött az első LTE focitábor. A gyermekek minden délelőtt játékos edzésen vettek részt, majd elemző szemekkel ikonikus focis videókat néztek, magyar játékosokról, EB mérkőzésekről és emlékezetes gólokról. A Hungarikum Ligetben footgolfoztak, amelyet nagyon élveztek a táborozók. A legtöbben a táborban találkoztak először a football-golf sportággal. A Tősfürdőben jól kiérdemelt egésznapos strandoláson is részt vettek a gyermekek. A zárónapon akadálypályán versenyeztek egymással a fiatal focisták.

A szülőknek több gyermek elmondta, hogy életük legjobb táborában vehettek részt és jövőre is szeretnének részese lenni. Ez nagy öröm a szervezők számára. Illés Kristóf elmondta, hogy amivel készültek azt megvalósították. Nem csak a gyermekek érezték jól magukat, hanem ezzel ők is így vannak. Hozzáfűzte, hogy az első tábor nem alakulhatott volna jobban, bíznak benne, hogy a jövőben is tudnak tábort tartani.

Varga Sándor edzőnek feltettük a kérdéseinket. Hogyan biztatná a gyermekeket, hogy kezdjenek el sportolni? Ezenfelül miért jelentkezzenek az LTE utánpótlás csapataihoz?

Itt most Lakiteleken egy olyan munka folyik, ami szerintem szakmailag kiváló. Utánpótlás képzés egy felívelő pályán van. Sok gyermek focizik és minőségben is ott vannak a csapataink. Napjainkban a mozgás hihetetlenül fontos és nagy örömöt tud adni a gyerekeknek. A sport az életre nevel, hiszen itt is vannak nehézségek, mint az élet bármely területén. A fiatal focista, egymaga, a csapattársak és az edzője segítségével leküzdi a nehézségeket, ebben az esetben a kinti életében, akár az iskolában könnyebben tudja venni az akadályokat.