1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

FOOTBALL-GOLF VILÁGBAJNOKSÁG LAKITELEKEN

Lakiteleki Nimród Footgolf Parkban először szerveztek Football-Golf Világbajnokságot, amelyen tizenegy ország képviselte magát, közel háromszáz versenyzővel.

 

A Football-Golf fő célja, hogy eljuttassanak egy football labdát a lehető legkevesebb számú rúgással egy lyukba. A footgolf pálya kilenc-tizennyolc részből áll és minden részhez párosul egy szám, ami megmutatja, hogy egy kitűnő footgolf játékos hány rúgásból tudja teljesíteni a pályát. A játékosok a lábukkal rúgják a labdát egészen addig, amíg bele nem megy a labda a lyukba. Ez akkor számít sikeresnek, ha a labda a teljes terjedelmével a föld felszíne alatt helyezkedik el.

A sporteseményen hét kategóriában versenyeztek egymással a játékosok, amely az alábbiak: férfi, női, ötvenöt évnél idősebb férfi, ötvenöt évnél idősebb női, junior, férfi páros és női páros. Minden kategóriát nézve közel háromszáz versenyző tizenegy országból képviseltette magát: Ausztria, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Magyarország, Hollandia, Norvégia, Szlovákia, Svédország és Svájc. A Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség szervezte lakiteleki világbajnokságot, amelyre a Hungarikum Liget a helyszínt, szállást, étkezést, pályát és egyéb szolgáltatásokat biztosított. A Hungarikum Liget részéről elmondták, hogy mindenki meg volt elégedve, zökkenőmentesen sikerült megszervezni ezt a nagy volumenű sporteseményt.

Baukó Ferenc lakiteleki versenyzőként a Nimród Sportegyesület színeiben játszott a világbajnokságon és a nyolcvankettedik helyet érte el, a százkilencvenkettő versenyzőből. Elmondta, hogy megtisztelő és felemelő érzés volt a sportág legnagyobbjaival összemérni a tudását. Hozzáfűzte, hogy Magyarországnak jelenleg is vannak top játékosai, sok magyar fiatallal indult el a torna. A hazai sportegyesületeken belül magasszintű utánpótlásképzés folyik. Nem utolsó sorban hálásak minden támogatónak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a világbajnokság.

A világbajnokság aranyérmesei: Férfi: Dominik Schött (Németország), Női: Andrea Weidenegger (Németország), Férfi 55+: Edi Glieder (Ausztria), Női 55+: Gabriela Maier (Ausztria), Férfi páros: Jorgen Liengaard – Thomas Christiansen (Dánia), Női páros: Andrea Weidenegger – Laura Rolli (Németország), Junior: Robin Taubenberger (Németország).