1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Régen látott nagy erőségű vihar

Lakitelek és környékén nagy pusztítást hagyott maga mögött a szerda esti vihar. Kicsavart fák, megrongált tetők, erős szél által elvitt szabadban található tárgyak és kerti bútorok, leszakadt vezetékek. Volt, ahol cseresznye volt, ahol dió méretű jégeső okozott károkat.

 

Számos helyen áramkimaradást is hagyott maga után a vihar, mennydörgés és rengeteg csapadék közepette. Egyes mérések alapján egy óra alatt harminc mm feletti csapadék esett le. A leszakadt ágak, kidőlt fák a balszerencsés helyen parkolt autókat sem kímélték, több család számára nagyobb kár keletkezett.

A Lakiteleki Önkéntes Tűzoltók hivatalos oldalukra azt az üzenetet tették ki, hogy „az éjjel soha nem érhet véget”, hiszen közel harminc riasztás érkezett számukra. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységek egész este dolgoztak. A Tőserdőben különösen óriási pusztítást végzett a vihar. Egy helyi lakos szerint ez csak a kezdet, álláspontja szerint a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak lesznek a hasonló szélsőséges időjárási jelenségek.