1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Halakként úszni és madarakként szárnyalni, ezt kívánta az igazgató

Húsz nyolcadik osztályos búcsúzott el szombaton délelőtt a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolától. A végzős diákok az osztálytermükben fogadták szüleik és hozzátartozóik virágait.

 

Az előző naphoz képest, mikor a bolondballagást tartották, egészen más öltözőkben jelentek meg a búcsúzó diákok. Sötét szoknya és nadrág, fehér blúz és ing, valamint valamennyiük nyakában világoskék nyakkendő, rajta osztályfőnökük és a búcsúzók nevei.

Az osztálytermükből indulva, Boros Kornél Sándor igazgató és Szenekné Édes Kornélia osztályfőnök vezetésével végig mentek a folyosón, bementek osztálytermekbe, majd megkerülték az iskola épületét. A napközi bejáratánál értek vissza az udvarra, ahol az osztály névsorával ellátott szalagot tűztek fel arra a hársfára, amit nem régen ültettek. A tornacsarnokba érve a tanárok, településvezetők, szülők és hozzátartozók előtt, elfoglalták helyüket a számukra felállított dobogón. A búcsúzó diákok átadták az emlékkönyvet, az utánuk következő osztálynak, akik verssel köszönték meg. Az intézmény dolgozóit, a település vezetőit, valamint az édesanyákat egy szál virággal leptek meg a nyolcadik osztályosok.

Búcsúzó beszédében Boros Kornél Sándor emlékeztette őket arra, hogy az elmúlt nyolc év alatt mi mindenen mentek keresztül, nem csak a tanulásban, hanem azon kívül is. Külön mesélte el az első, majd pedig a második négy évet. Az osztály és a szülői munkaközösségi feladatokat és munkákat két szülő fáradhatatlan akarással szervezte és bonyolította le. Rimócziné Erdei Márta és Sinka Anita tevékenységét külön megköszönte az igazgató. Bimbó Antal, Szabó János és Zöldi-Kovács József is mindig készséggel állt az iskola segítségére, amit szintén megköszönt Boros Kornél Sándor.

A ballagó diákok közül kiemelt három tanulót: Bimbó Bálintot, Szabó Mátét, Zöldi-Kovács Mátét, akik nyolc éven keresztül mindig kitűnő eredménnyel zárták az évet. Oklevéllel és könyvvel jutalmazta őket. Czigler Petra és Tapodi Johanna, kimagasló eredményeket értek el a citera tanszakon és oszlopos tagjai voltak az arany minősítést szerzett Pöszméte citerazenekarnak. Mellette hosszú időn keresztül káprázatos munkákkal varázsolták el az iskolát, a grafika tanszakon végzett alkotásaikkal. Boros Kornél Sándor azt kívánta a búcsúzó diákoknak, hogy halakként ússzanak gondtalanul és madarakként szárnyaljanak az útjaikon.