1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Pontot rabolt Lakitelekről a Kunszállás

A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a 21. fordulóban az ötödik helyen álló Lakiteleki TE az utolsó helyezett Kunszállás SE-t fogadta.

A mérkőzés lassan indult mindkét csapat számára. Az első hazai helyzet Tombácz Barnabás szögletéből alakult ki, amikor is veszélyesen csavarodott a labda, de a kunszállási hálóőr kapufára tudta öklözni. A vendégeknek 20. percig kellett várni az első helyzetükre. Ekkor egy beadást követően Hatvani László nem tudott élni a lehetőséggel. A 31. percben azonban már javította a hibáját, mert kontra támadás után Kertész Ádám indítását gólra váltotta 0–1. Az első félidőben volt lehetősége egyenlíteni a hazai csapatnak, de a gól elmaradt.

A második játékrész kunszállási szabadrúgással indult, de a lövést követően nem tudták a labdát a hálóba juttatni. Az 55. percben Tombácz nagyjából harminc méterről végezhetett el szabadrúgást, amelyet Dobos bravúrosan hárított. A 60. percben egy kapufáról kipattanó lövést Győri Sándor juttatott a kapuba, de a gólját, les miatt, érvénytelenítették. A játékvezetőnek a döntését a hazai játékosok vitatták, Győrinek pedig egy sárga lapot is kiosztott. Anka Benedeknek és Szólát Kevinnek a lövéseit is védte Dobos Dániel. A 85. percben Pálnok egy balszerencsés mozdulattal kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető gondolkodás nélkül a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Szólát Kevin magabiztosan értékesítette. A Lakiteleknek a mérkőzés utolsó perceiben több lehetősége volt megfordítani az eredményt, de nem sikerült, így 1-1-es végeredménnyel fújta le az összecsapást a játékvezető.

Lakiteleki TE-Kunszállás SE 1-1 (0-1)

Lakitelek, vezette: Krepsz László (Fekete Bálint, Dienes Róbert)

Lakitelek: Benkó – Kotvics (Kovács L. 74.), Illés, Magyar D. (Steklács 88.), Tamásy K., Vörös (Steklács 68.), Szólát, Tamásy R. (Szabó Á. 68.), Magyar P. (Anka 68.), Győri, Tombácz. Vezetőedző: Kemenes György.

Kunszállás: Dobos – Fekete T., Polyák (Jaskó 69.), Hatvani, Kertész (Kása 48.), Fekete L., Jókai, Páli, Agárdi, Kürtösi, Pálnok. Technikai vezető: Kertész Károly.

Gólszerző: Szólát 86., illetve Hatvani 31. Sárga lap: Magyar P. 35., Győri 60., Illés 84., illetve Páli 63., Kürtösi 81.