Mindenkinek jutott étel abból a sertésből, amit advent harmadik vasárnapján dolgoztak fel, Lakiteleken a Közösségi Tér előtt.
Öt kiló híján három mázsás volt az a disznó, amit advent harmadik vasárnapján vágtak le. Mindenkit meglepett, hogy mekkorára nőtt az állat, mert nem ilyen nagyra számítottak, egy mázsával kevesebbre. Ettől függetlenül nem okozott problémát a feldolgozása. A sertést két helyi vállalkozó ajánlotta fel. Zérczi Sándor böllér már modern technikával dolgozott, de azért előkerült a régi tekerős perzselő is, igaz, csak rövid időre. A régmúltat idézte az is, hogy a pálinkát a disznó körméből itták. Az idősek szerint azért kínálta így a gazda régen a segítőket, mert a körömbe kevesebb ital fért, mint a pohárba. A jó hangulatú disznótoron hagymás vér, két fajta pörkölt, valamint hurka, kolbász és töpörtő is készült az állat húsából, amit a település lakói fogyasztottak el, a gyertyagyújtás előtt és után. A harmadik gyertya meggyújtása előtt Aszódiné Magyar Beáta a Szivárvány Óvoda vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd pedig a Napsugár csoport tagjai, és a harmadik osztályosok adtak ünnepi műsort. Sült gesztenyét, meleg teát és forralt bort lehetett utána fogyasztani.