1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Megéri a reptéren parkolni, ha utazunk?

Az évek során egyre növekvő népszerűségnek örvend a reptéren történő parkolás, hiszen nemcsak egy kényelmes, de gazdaságos megoldása is a Ferihegyre történő kijutásnak. Cikkünkben bemutatjuk, milyen előnyei vannak, ha saját autónkkal érkezünk a repülőtérre.

 

Olcsóbb, mint a taxi

Akik nem szeretnek tömegközlekedni, vagy szimplán nehezen megközelíthető tőlük a reptér területe, gyakran választják a taxit a terminál megközelítéséhez. Létezik azonban egy másik megoldás is, ami nemcsak kényelmes, de gazdaságosabb is, mintha taxival érkeznénk.

A Reptéri Parkoló Centrum reptéri parkolás szolgáltatása segítségével autónkat a reptér területéhez közeli, őrzött részen hagyhatjuk utazásunk teljes időtartamára. Ez rendkívül előnyös lehet azoknak, akik nem szeretnek másokhoz alkalmazkodni, hiszen nem kell taxit hívni, várni a sofőrre, illetve a csomagok bepakolására is több időnk van.

Ha Téged is érdekel, hogy pontosan mennyibe kerülne a reptéri parkolás a nyaralásod ideje alatt, érdemes lehet ellátogatni a választott vállalkozás weboldalára, ahol előre ki tudod számolni a parkolás díját, pusztán az érkezési, illetve távozási időpontok megadásával.

Amennyiben tehát nem szeretnél lemondani a kényelemről, viszont nyitott vagy kipróbálni egy pénztárcabarát verziót, a reptéri parkolás nagy eséllyel el fogja nyerni a tetszésedet.

Csak magadhoz kell alkalmazkodnod

Bár manapság a reptérre történő kijutás megoldható tömegközlekedés igénybevételével is, a gyakran kialakuló tömegek, illetve a menetrendek miatt ez sok esetben körülményes megoldás lehet.

Amennyiben pedig nem Budapest területéről, hanem másik városból szeretnéd megközelíteni a terminált, további gondot okozhat a csatlakozások figyelése, összeegyeztetése. Sokan ilyenkor egy közeli családtagot, barátot kérnek meg, hogy fuvarozza ki őket a reptérre, azonban valljuk be, sokszor kellemetlen mástól szívességet kérni. Ez különösen igaz, ha hajnalban indul, esetleg késő éjszaka érkezik a gépünk.

A reptéri parkolás igénybevételével azonban soha többé nem kell másokhoz igazodnunk, hiszen nincs más dolgunk, mint beülni a csomagokkal az autóba, és elvezetni a választott parkolóba. Ezzel a módszerrel tehát te is és a barátok is jobban járnak.

Egyszerűen foglalható

A ferihegyi parkolás további előnye, hogy rendkívül egyszerűen elintézhető. Nincs más dolgod, mint ellátogatni a szimpatikus parkoló weboldalára, megadni az utazásod dátumát, és már véglegesíthető is a foglalás.

Amint megjött a szolgáltató visszaigazoló üzenete, már hátra is dőlhetsz, és nyugodt lehetsz afelől, hogy időben és kényelmesen ki fogsz érni a járat indulásáig. Ráadásul ezzel a módszerrel a csomagjaiddal is minimális teendőd lesz, hiszen így nem kell a buszon, vonaton magaddal cipelned.

A reptéri parkolás ma már egyáltalán nem számít megfizethetetlennek, illetve mivel egyre több parkolóhely áll rendelkezésre, akár rövid idővel az utazásod előtt is foglalhatsz.