1. 2024.10.23. szerda, Köztárs. napja, Gyöngyi
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Tehertaxi, a legkényelmesebb nonstop megoldás a szállításban

Előfordult már Önnel, hogy beleszeretett egy bútorba, ami az utolsó darab volt az üzletben? Esetleg véletlenül belefutott egy kidobott régi bútorba a lomtalanításon, és azonnal tudta, hogy némi csiszolás és festés után otthonának különleges éke lesz?

 

Bizony sokszor csak egy gyorsan és jó időben meghozott döntés kell, hogy valami igazán különlegesre tegyen szert, vagy éppen ne szalassza azt el. Egy profi cég által végzett költöztetés Budapesten akár azonnal a rendelkezésére áll, de akkor is számíthat szakértői segítségre, ha Önnek éppen S.O.S tehertaxira lenne szüksége.

Mi az a tehertaxi?

Nem fér be az autójába a fotel, amit elhozna a szüleitől? Az új kanapét estig haza kellene juttatni, mert jönnek a haverok meccset nézni? Meglátott hazafelé egy klassz éjjeliszekrényt, amit valaki lomtalanított? Nos, akkor egy tehertaxira lesz szüksége, vagy más néven bútortaxira, ha nem akarja a hátán hazacipelni.

A frappáns név egy olyan szolgáltatást takar, melyet a bútorai számára vehet igénybe. A névadó taxihoz hasonlóan, itt nem személyeket, hanem valamilyen tárgyat kell általában, aránylag rövid távon, minél előbb eljuttatni valahova.

A tehertaxi gyors és rugalmas reagálás a váratlanul felmerülő szállítási igényekre. Nem kell szabadnapot kivenni, hisz akár az esti órákban is elszállíthatja új hűtőjét, bútorát az áruházak raktáraiból. Ráadásul a saját kocsijában sem keletkezik esztétikai sérülés a szállítás közben.

Miért hasznos a bútortaxi?

Nem csak akkor lehet szüksége egy költöztetőcégre, ha kiköltözik a lakásából vagy a házából. Akkor is a segítségére lehet, amikor csupán egy-két bútort vagy egy nehezebb tárgyat kell viszonylag messzebbre eljuttatnia. A vállalkozások is igénybe veszik részleges irodaköltöztetés esetében, például a kisebb-nagyobb irattárak külső raktárakba való eljuttatására.

A tehertaxi-szolgáltatás előnye, hogy az esetek többségében elég egy-két órával a szállítás előtt jelezni, nem szükséges hetekkel előre időpontot egyeztetni, mint a nagyobb költöztetés esetén. A felkészült fuvarozók akár éjjel-nappal rendelkezésre állnak, és rugalmasan a túraútvonalukba tudják illeszteni a hirtelen jött szállítást.

A bútortaxi nem korlátozódik egyetlen bútordarab szállítására, akár egy kisebb méretű költöztetés is gyorsan lebonyolítható vele.

Mennyibe kerül egy tehertaxi?

A tehertaxi-szolgáltatást nagyon kedvező percdíjakkal is igénybe veheti bizonyos cégeknél egy egyszeri kiállási díjjal kiegészítve. Érdemes olyan céget választania, ahol nincs külön emeletdíj, kilométerdíj, éjszakai vagy hétvégi felár, esetleg csomagolási és bútorszerelési különdíj, így kedvezőbb árra számíthat, mintha Ön bérelne ki erre egy teherautót.

Érdemes elmenteni a Servitius és Partnerei költöztetés oldalán található elérhetőségeket, hisz bármikor szükség lehet a bútortaxi-szolgáltatásra. Érdemes használni a honlapon található tehertaxi-kalkulátort is, hogy kiszámolhassa, mennyibe is kerül pontosan a fotelek és kanapék taxiztatása a városban.